Over ons

Hoe we samenwerken

Platform Vliegoverlast Amsterdam is een samenwerkingsverband tussen bewonersgroepen in verschillende delen van de de stad. Ook daar wonen mensen met soms tegengestelde belangen, want rust op de ene baan betekent vaak meer overlast onder de andere. Maar PVA is er in geslaagd de krachten te bundelen onder het motto: de luchtvaart moet krimpen en iedereen moet daarvan kunnen profiteren.

We willen de krachten dan ook verder bundelen met alle bewonersgroepen rond Schiphol. In zo’n Federatie kunnen we laten zien dat we samen sterk zijn richting ministerie, media en luchtvaartsector en sparren met de Maatschappelijke Raad Schiphol, het formele overleg met het ministerie.

PVA heeft momenteel een dagelijks bestuur dat bestaat uit twee leden: Léon van Hedel en Wouter Looman. De functie van secretaris is tijdelijk vacant. Gezamenlijk faciliteren zij de ledenadministratie, de financiën, de website en de communicatie naar de leden via mail, social media of anders.

Naast het bestuur volgt een aantal leden alle ontwikkelingen. Zij vormen gezamenlijk een afspiegeling van de Amsterdamse Schipholgroepen en leden die in de regio Schiphol wonen.