Thema’s

VLIEGHERRIE

Meld je overlast op onafhankelijke website

Op de website vliegherrie.nl kun je overlast door vliegtuigen melden. De site is een samenwerking tussen een twintigtal politieke partijen, milieu- en bewonersorganisaties en biedt een ontluisterend inzicht in wat vliegtuiglawaai doet met de mensen op de grond.

Daarnaast geeft een kaart op de site aan hoe wijd verspreid de overlast van de luchtvaart is. Meldingen komen niet alleen uit de directe omgeving van een vliegveld als Schiphol of Zestienhoven, zelfs op tientallen kilometers afstand ervaart de burger de negatieve gevolgen van het overmatige vliegverkeer in ons land.

Onder die meldingen bevinden zich werkelijk schrijnende persoonlijke verhalen van mensen die ’s nachts geen oog hebben dichtgedaan en de volgende dag door de baas naar huis zijn gestuurd vanwege oververmoeidheid, van mensen die letterlijk ziek worden van de overlast en van burgers die geen raad meer weten met de situatie.

Je kon al meldingen doen bij het Bewoners  Aanspreekpunt Schiphol, maar dan wist je zeker dat je melding in een la verdween. BAS is een initiatief van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en Schiphol. Tja…

Omdat je er wel veel gegevens over vliegen kunt vinden toch de link. Bijvoorbeeld naar de herkomst van klagers: je ziet dat ook ze van ver buiten de regio Schiphol komen.

Meld vliegherrie hier en nu