Over ons

Samenwerkingsverbanden

PVA werkt ook buiten Amsterdam met vele groepen samen.

Allereerst wonen in Amsterdam bewonersvertegenwoordigers die actief zijn in de Omgevingsraad Schiphol. De bewonerswebsite van de ORS zet stevige standpunten neer. Maar de ORS houdt binnenkort op te bestaan en nog onduidelijk is hoe de bewonersvertegenwoordiging daarna geregeld wordt.

Op nationaal niveau is PVA aangesloten bij het Landelijk Burgerberaad Luchtvaart (LBBL). Het LBBL wordt door het ministerie eigenlijk te serieus genomen omdat belangrijke spelers ontbreken. BTV Rotterdam en SATL Lelystad hebben zich teruggetrokken, wat de dekking van het begrip ‘landelijk’ verkleind.

Belangrijker is wellicht het Europees netwerk van bewonersorganisaties UECNA. Omdat de Werkgroep Vliegverkeer Bijlmermeer er lid van is, is PVA nu ook verbonden. UECNA probeert ervaringen uit diverse Europese landen bij elkaar te brengen en een voet tussen de deur te krijgen in Brussel. UECNA heeft een vertegenwoordiger bij ICAO, de wereldwijde luchtvaartorganisatie.

Nieuwsimpressie

Juni 2021 (pdf)

De website van het LBBL

PVA is een van de aangesloten organisaties bij het Landelijk Burgerberaad Luchtvaart

Het Europese bewonersplatform

Via de WVB is ook PVA vertegenwoordigd in het bestuur van UECNA. Verrassing: een paar van onze video’s hebben we ook in het Engels opgenomen