Vertel!

Lever je bijdrage

Heb je een verhaal?

Hier is ruimte voor jouw ervaringen met vliegoverlast. De redactie behoudt zich het recht voor teksten te beoordelen en te bewerken.

Kun je kiezen?

Hieronder verschijnen regelmatig vragen die je kunt beantwoorden. We werken de resultaten regelmatig bij en presenteren die eronder.

Wat kan beter?

Heb je suggesties voor onze aanpak? Wat kan er beter? Hoe zou jij daaraan bij kunnen dragen? Je zit er niet meteen aan vast, dat beloven we!

Ervaringen

Tom Nijbacker: ‘Wonende in Heiloo hebben wij dagelijks last van laag (500-600m) overvliegende vliegtuigen. Ook draaien die hier net een extra vervuilende en lawaai producerende bocht. Toen wij hier in 2006 kwamen wonen was de polderbaan net geopend en klaagden onze buren over het lawaai.
En nu mijn waarneming. Ieder jaar maak ik in het voorjaar al het houtwerk buiten schoon. De eerste jaren moest ik dan eerst alle spinnenwebben verwijderen en dan met een sopje alles afnemen. De jaren erna vond ik steeds minder spinnenwebben en het houtwerk was ieder jaar bedekt met een plakkerig zwart laagje. Nu zijn er zo goed als geen spinnen meer te vinden. Dit voorjaar, na een jaar bijna geen vluchten, weer aan de schoonmaak. En grote verbazing!? Het houtwerk was veel minder vies! Waar ik anders 5 à 6 emmers sop gebruik waren 3 nu genoeg.
Misschien is mijn conclusie wat kort door de bocht maar mijn waarnemingen zijn echt.’

 

Resultaten

Eerste keuzes:

  • belasting op kerosine en tickets
  • verminderen van het aantal vluchten
  • de landelijke politiek beïnvloeden
  • rechtszaak

 

Suggesties die we meenemen

‘Onmiddellijk rechtszaak beginnen. Schiphol met de politiek aan de hand stellen bewust de gezondheid van bewoners en daarmee hun recht achter bij het financieel belang.’

PVA ondersteunt het initiatief van de Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV)